Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Οργανώστε το τέλειο BBQ για τη γιορτή του πατέρα

Γιορτή του πατέρα, γιορτή της πατρότητας και της συνεισφοράς των πατεράδων στο κοινωνικό σύνολο. Η γιορτή, εμπνευσμένη από τη γιορτή της μητέρας, ξεκίνησε από την Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να δείξει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του πατέρα. Τιμήστε τη μέρα οργανώνοντας το τέλειο BBQ για τη γιορτή του!

Πώς οργανώνουμε ένα τέλειο BBQ στον κήπο;

Η αρχή όλων είναι η καλή σας διάθεση και η αγάπη για το τιμώμενο πρόσωπο. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

1.Η προετοιμασία θα σας λύσει τα χέρια. Μια μέρα πριν καταλήξτε στα σερβίτσια που θα χρησιμοποιήσετε, το τραπεζομάντηλο, τα ποτήρια, τις καρέκλες ακόμη και τις χαρτοπετσέτες.

2.Βρείτε τα «εργαλεία» που θα χρειαστείτε ανάλογα με τα είδη που πρόκειται να ψήσετε. Λαβές, σούβλες, σχάρες και ό,τι άλλο.

3.Ασχοληθείτε με τα κρέατα που θα ψήσετε. Μαρινάρετε αυτά που χρειάζονται μαρινάρισμα και ετοιμάστε τα μπιφτέκια αν σκοπεύετε να ψήσετε μερικά, ώστε να μην ασχολείστε και με αυτά τελευταία στιγμή.

4.Περίπου 20 λεπτά πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο, βγάλτε από το ψυγείο το κρέας και αφήστε το να έρθει στη θερμοκρασία του.

Ποιο είναι το σωστό κρέας για bbq;

Μοσχάρι/Βοδινό

Σπαλομπριζόλες, μπριζόλες rib και rib eye, T- bone με φιλέτο και κόκαλο, καρέ χωρίς κόκαλο και με λίπος, chateaubriand ή αλλιώς η καρδιά του βοδινού φιλέτου, φιλέτο μινιόν ή πιο χοντρό και συκώτι μοσχαρίσιο. Μην ξεχνάτε στα My market θα βρείτε εκλεκτά κρέατα Peter’s Farm με φίνα υφή, χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες. Κρέας φρέσκο, τρυφερό και εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης.

Χοιρινό
Προτιμήστε κομμάτια χωρίς πολύ λίπος όπως είναι το μπούτι και ο σβέρκος. Ακόμη, ψαρονέφρι και λαιμό. Μπορείτε όμως να επιλέξετε και κομμάτια με περισσότερο λίπος -που ενυδατώνει το κρέας- όπως είναι αυτά από ώμο, σπάλα και κοιλιά.

Κατσικάκι/Αρνάκι
Παϊδάκια από καρέ και λαιμό και παραδοσιακό κοντοσούβλι είναι οι επιλογές σας. Αν κάθε λίγο περνάτε το κρέας σας με ένα πινέλο βουτηγμένο σε αλατόνερο, θα του ενυδατώσετε την επιφάνεια και αυτό θα σας ανταμείψει με μια τραγανή κρούστα.

Πουλερικά

Εύκολα στο ψήσιμο τα παϊδάκια από κοτόπουλο ή γαλοπούλα καθώς και οι φτερούγες. Μπορείτε να ψήσετε και στήθος που έχει λιγότερο λίπος και θεωρείται πιο υγιεινή επιλογή. 

Διαβάστε ακόμα