Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος Ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Θαλασσινά & ψάρια: Πώς τα διατηρούμε σωστά;

Νηστεία και τα θαλασσινά όπως και τα (επιτρεπόμενα) ψάρια έχουν την τιμητική τους. Η θρεπτική τους αξία είναι πλούσια και η γεύση τους μπορεί να απογειωθεί ακολουθώντας τη σωστή συνταγή! Όλα όμως εξαρτώνται από την πρώτη ύλη, γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε τους κανόνες συντήρησης.  

Φρέσκα ψάρια
Τα φρέσκα ψάρια διατηρούνται στο ψυγείο ή στον πάγο μέχρι και 48 ώρες.
Τα νωπά ψάρια καλό θα είναι να τα αφήνετε στην αρχική συσκευασία τους και να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο χωρίς να στριμώχνονται με άλλα τρόφιμα, διότι ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα.
Αν δεν καταναλώσετε το ψάρι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να τα καταψύξετε συσκευασμένα σε σακούλα πολυαιθυλενίου ή αλουμινόχαρτο.

Όσον αφορά τα κατεψυγμένα ψάρια
Για να ξεπαγώσετε τα κατεψυγμένα ψάρια, τοποθετήστε τα στο ψυγείο κατά τη διάρκεια του βραδιού. Αυτό θα το βοηθήσει να ξεπαγώσει σιγά σιγά. Μια εναλλακτική μέθοδος για την απόψυξη των ψαριών είναι να τοποθετήστε τα ψάρια σε μια πλαστική σακούλα και να βυθίσετε σε κρύο νερό μέχρι να αποψυχθούν. Όταν αποψυχθούν τελείως κρατήστε το ψάρι στο ψυγείο για όχι περισσότερο από δύο ημέρες πριν το μαγειρέψετε. 

Θαλασσινά
Μόλις φτάσετε σπίτι τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
Τα θαλασσινά όπως μύδια, στρείδια, καβούρια ή καραβίδες πρέπει να φυλάσσονται σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία και να καλύπτετε το δοχείο με υγρό ύφασμα ή χαρτοπετσέτα.
Τα νωπά, καπνιστά ή παστεριωμένα ή θαλασσινά πρέπει να βρίσκονται στους 0 με 3°C.
Τα κατεψυγμένα θαλασσινά πρέπει να συσκευάζονται σε πλαστικές, χάρτινες ή σακούλες αλουμινίου κατάλληλες για κατάψυξη πριν να τοποθετηθούν στον καταψύκτη.
Η θερμοκρασία αποθηκεύσεως πρέπει να είναι –18°C ή παρακάτω. 

Απολαύστε το ψαράκι σας με ούζο ή λευκό κρασί από τα My market και καλή Σαρακοστή.

Διαβάστε ακόμα