Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Σύμη: Ένας επίγειος παράδεισος στη χώρα μας

Η Σύμη, είναι το όγδοο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, περίπου πέντε ναυτικά μίλια από τα παράλια της Τουρκίας, και ξέρει καλά να κατακτά την καρδιά των επισκεπτών της.

Ένα θρησκευτικό έθιμο από την εποχή της Τουρκοκρατίας λέει ότι απ’ όπου κι αν ρίξεις ένα μπουκάλι με το τάμα σου αυτό θα βρει το δρόμο του και θα φτάσει στον Πανορμίτη της Σύμης. Η ομορφιά αυτού του νησιού είναι απαράμιλλη θυμίζει σκηνικό ταινίας που χρειάστηκε ώρες και μεγάλη ακρίβεια για να σχεδιαστεί.

Πως θα πάτε: Στη Σύμη μπορείτε να μεταβείτε με πλοίο από τον Πειραιά ή τη Ρόδο. Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Σύμη από το λιμάνι του Πειραιά αυξάνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τη Ρόδο είναι σταθερή όλο το χρόνο, για αυτό το λόγο άλλωστε αρκετοί επιλέγουν να φθάσουν στη Ρόδο αεροπορικώς και στη συνέχεια να πάνε στη Σύμη με πλοίο. Εξάλλου το δρομολόγιο Ρόδος – Σύμη δε διαρκεί παραπάνω από μιάμιση ώρα.

Αξιοθέατα: Μοναδική αρχιτεκτονική, πολύχρωμα νεοκλασικά κτήρια με ζωγραφιστά ταβάνια δείγμα πλούτου και ευρωστίας των καπεταναίων της εποχής. Έχει τόσες ομορφιές που αξίζει να επισκεφθείτε:  το Χαράνι, τον Ταρσανά με τους παραδοσιακούς καραβομαραγκούς, την Καλή Στράτα, στενά δρομάκια που σε οδηγούν σε θησαυρούς θρησκευτικούς όπως την Παναγιά τη Χαριτωμένη και τη Μεγάλη Παναγιά του Κάστρου με το σπουδαίο αριστούργημα του ζωγράφου Γεωργίου Κλοντζά «Δευτέρα Παρουσία». Το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ του Πανορμίτη είναι το πιο σημαντικό αξιοθέατο του νησιού.
Στο Νημποριό μπορείτε να δείτε τα "Δώδεκα Σπήλαια", δώδεκα υπόσκαφοι θόλοι που πρέπει να χρησίμευαν στη Βυζαντινή εποχή ως εργαστήρια ζωγραφικής και γλυπτικής και το ρωμαϊκό ψηφιδωτό.
Το Κάστρο των Ιπποτών, με το έμβλημά τους στην είσοδο, στο πιο ψηλό σημείο της πάνω πόλης.

Παραλίες: Καλοκαιράκι και οι παραλίες της Σύμης με τα κρυστάλλινα νερά τους θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Ξεχωρίζουν το Πέδι, ο Πανορμίτης και το Εμπορειό. Με εκδρομικό καραβάκι από το Γιαλό μπορείτε να πάτε στις παραλίες της Αγίας Μαρίνας, των Δισαλώνων του Αγίου Γεωργίου, της Νανού, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Αιμιλιανού.

Γεύσεις: Από τις γεύσεις της Σύμης μην αμελήσετε να δοκιμάστε το ξακουστό Συμιακό γαριδάκι και τους υπόλοιπους ξακουστούς μεζέδες αλλά και τον υπέροχο μπακλαβά!

Έχετε τόσους υπέροχους λόγους για να επισκεφθείτε το πανέμορφο αυτό νησί! 

Διαβάστε ακόμα