Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Road Trips στην Ελλάδα

Λίγοι θα διαφωνήσουν οτι τα road trips είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές της «τελευταίας» στιγμής. Είναι τα ταξίδια εκείνα που δεν χρειάζονται προγραμματισμό και ετοιμασίες ημερών. Η Ελλάδα ενδείκνυται για road trips χάρη στη φυσική της ομορφιά. Οι εναλλαγές των τοπίων είναι εντυπωσιακές. Εκεί που οδηγείς μέσα στα δέντρα, στην επόμενη στροφή μπορεί να βλέπεις τη θάλασσα! Γιατί να επιλέξετε ένα road trip; Για να βρεθείτε στον φρέσκο, καθαρό αέρα, να χαρείτε τη γαλήνη του φυσικού τοπίου και να απολαύσετε την περιπέτεια όπως εσείς σχεδιάσετε. Τα road trips είναι ιδανικά για παρέες, οικογένειες αλλά και για ζευγάρια που θέλουν να ανανεωθούν και να δραπετεύσουν από την καθημερινότητα! Λίγες αποσκευές, τα απαραίτητα σνακ, το αυτοκίνητο σε ετοιμότητα (δείτε εδώ tips) και φύγαμε! Ας δούμε κάποια από τα πιο ωραία road trips στην Ελλάδα.

roadtrip_02.jpg

Τριχωνίδα-Καρπενήσι

Πρόκειται για μια διαδρομή φυσικής ομορφιάς που αξίζει να κάνετε με το αυτοκίνητο. 93 χιλιόμετρα με αφετηρία την μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας για να συναντήσετε τα ωραιότερα τοπία της Ευρυτανίας. Τοπία κυριολεκτικά θα σας ανταμείψουν για την εξόρμηση. Μην παραλείψετε τις 2 παρακάμψεις που θα σας βγάλουν στο χωριό Φιδάκια και στο φαράγγι Πανταβρέχει. Tip: Στάση στο κοντινότερο My market για ανεφοδιασμό.

Μαίναλο-Φολόη

Το ωραιότερο με διαφορά road trip της Πελοποννήσου. Με αφετηρία την Μεγαλόπολη οδηγήστε ως την Καρύταινα και την Ανδρίτσαινα για να συνεχίσετε προς την Αρχαία Ολυμπία. Από εκεί κατευθυνθείτε στο μαγευτικό δάσος της Φολόης. Λίγο πιο κάτω μια ακόμα έκπληξη… Η Νεράιδα! Υπολογίστε 127 χλμ γεμάτα ωραίες εκπλήξεις και πανέμορφα τοπία.

Η Εγνατία

Τούνελ σκεπασμένα από έλατα, δάση και ποτάμια! 608 χλμ από την Ηγουμενίτσα ως τον Έβρο που θα σας κάνουν να πείτε πολλές φορές ότι η χώρα μας είναι το στολίδι του κόσμου. Δεν είναι η διαδρομή που θα απολαύσετε βιαστικά, δηλαδή σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο. Αφιερώστε περισσότερες μέρες και μεγάλη μνήμη στο κινητό σας για φωτογραφίες! Μετά θα θέλετε να πείτε για την εμπειρία σας και ως γνωστόν «μια εικόνα χίλιες λέξεις».

Ξάνθη-Πομακοχώρια

Αντισταθείτε στη σύντομη διαδρομή και προτιμήστε να κάνετε τον κύκλο! Περάστε από τους Τοξότες για να οδηγήσετε παράλληλα με τον Νέστο! Τα τοπία θα σας ενθουσιάσουν και δεν θα θέλετε να τελειώσει αυτό το road trip. Όταν φτάσετε στην Σταυρούπολη, κατευθυνθείτε προς τη Σμίνθη και τον Εχίνο για να φτάσετε από εκεί στις Θέρμες και την όμορφη Κοττάνη!

roadtrip_01.jpg

Διαβάστε ακόμα