Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Μεθώνη-Κορώνη:Παραμυθένιος συνδυασμός χαλάρωσης.

Καλοκαίρι για τους περισσότερους σημαίνει νησί, η Ελλάδα μας όμως έχει ομορφιές για να απολαύσετε την πιο χαλαρή περίοδο του χρόνου σε όλες τις γωνιές της.

Δύο λαμπρά παραδείγματα είναι η Μεθώνη και η Κορώνη! Βρίσκονται νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας, ανάμεσα στο Ιόνιο πέλαγος και τον Μεσσηνιακό κόλπο. Οι υπέροχες παραλίες, τα βενετσιάνικα κάστρα και τα αξιοθέατα σίγουρα θα σας δώσουν την αίσθηση του νησιού και μάλιστα του εξωτερικού.

Ας δούμε τα βασικά για τις δυό όμορφες στάσεις της Πελοποννήσου:

Κορώνη
Βρίσκεται 52 χλμ. νοτιοδυτικά της Καλαμάτας. Έχει το ξακουστό βενετσιάνικο κάστρο της, το οποίο καταλαμβάνει σχεδόν όλο το Ακρωτήριο Ακρίτας! Εκεί κοντά αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η θέα θα σας καταπλήξει! Τα στενά σοκάκια της πόλης, τα πολύχρωμα σπιτάκια, οι εκκλησίες και φυσικά οι απίστευτης ομορφιάς παραλίες της όπως η Αγία Τριάδα, η Γαργαρού και τα Περούλια είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που η Κορώνη συναγωνίζεται κατά πρόσωπο και τα πιο δημοφιλή νησιά μας.

Πριν περάσουμε στην Μεθώνη ας μιλήσουμε λίγο για τον ενδιάμεσο σταθμό την Φοινικούντα! Είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, με αμμουδερές παραλίες που μαγνητίζουν τους επισκέπτες! Μην την παρακάμψετε!

Μεθώνη
Ο Παυσανίας αναφέρει πως η πόλη λεγόταν και Μοθώνη (από τη μυθική πέτρα Μόθωνα στην οποία βρισκόταν το κάστρο της πόλης) ή από την κόρη του Οινέα Μοθώνη.

Οι Βενετοί οχύρωσαν την Μεθώνη και την μετέτρεψαν σε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η περιοχή γνώρισε σημαντική ευημερία και αποτέλεσε σημαντικό ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ Βενετίας και Αγίων Τόπων. Μετά την απελευθέρωσή της, το 1828, ιδρύθηκε από τον Καποδίστρια στη Μεθώνη το Καποδιστριακό σχολείο. Η πόλη σήμερα είναι πλούσια σε αρχαία μνημεία, καθώς και βυζαντινά, βενετσιάνικα και τούρκικα: εκκλησίες, τζαμιά, οχυρώσεις. Σπουδαίο είναι το κάστρο της, που φτιάχτηκε από τους Ενετούς και είναι περιτριγυρισμένο από τη θάλασσα

Μην αμελήσετε να επισκεφθείτε τη στήλη του Mοροζίνι, τα ερείπια των τουρκικών λουτρών, το σπίτι του Ιμπραήμ, το ναό της Αγίας Σοφίας, αλλά και την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Επίσης, στη Μεθώνη θα βρείτε πολλά ταβερνάκια και εστιατόρια με παραδοσιακές γεύσεις, όπου σε συνδυασμό με την φυσική ομορφιά και το άρωμα ιστορίας της περιοχής θα σας καλύψουν πλήρως.

Βοηθητικές πηγές:
https://goo.gl/vnswff
https://goo.gl/cCDvM9

Διαβάστε ακόμα