Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Περίπατοι στα πιο όμορφα μονοπάτια της Ελλάδας

Ποια καλύτερη δραστηριότητα από έναν φθινοπωρινό περίπατο στα όμορφα μονοπάτια της Ελλάδας! Οι επιλογές πολλές και με τη θερμοκρασία να πέφτει, οι αντοχές στα καλύτερά τους. Δείτε τους προορισμούς που σας προτείνουμε και αποφασίστε σε πιο μονοπάτι θα βαδίσετε πάνω στα ξερά φύλλα του φθινοπώρου!

monopatia_01.jpg

Τα μονοπάτια της Πάρνηθας

Εύκολα προσβάσιμη από την Αθήνα και τα προάστια, η Πάρνηθα είναι ιδανικός προορισμός για τους κατοίκους της Αττικής. Απολαύστε πεζοπορία στα μονοπάτια του δρυμού πλάι στα έλατα και αν είστε τυχεροί θα δείτε το υπέροχο κόκκινο ελάφι. Ξεκουραστείτε στις πηγές και απολαύστε τη μοναδική θέα όπου σας δίνεται η ευκαιρία. Το καταφύγιο Μπάφι είναι εκεί για να απολαύσετε έναν καφέ ή ένα γρήγορο σνακ.

Το Πολυδένδρι με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα

Αν είστε στη Λάρισα ή σχετικά κοντά, το Πολυδένδρι ενδείκνυται για πεζοπορία. Το βασιλικό δασόκτημα Πολυδενδρίου είναι μια έκταση 35.000 χλμ! Πρόκειται από τα πλέον οργανωμένα δάση της Ελλάδας με σηματοδοτημένα μονοπάτια και χώρους για να απολαύσετε το πικ νικ σας. Το Πολυδένδρι φημίζεται για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του, οπότε μην παραλείψετε τη φωτογραφική σας μηχανή!

Ο Παρνασσός με τις εύκολες διαδρομές

Μονοπάτια μέσα στο έλατο και διαδρομές σχετικά εύκολες αφού τις χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της περιοχής για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Ενδείκνυται για χαλαρή πεζοπορία με τα παιδιά αλλά και για πικ νικ στη φύση. Ένα μεγάλο καλάθι με το τραπεζομάντηλο που θα στρώσετε κάτω καθώς και εύκολες λιχουδιές που θα φτιάξετε μόνοι σας όπως wraps τορτίγιας, τοστάκια, σάντουιτς και κάποια φρούτα. Μην παραλείψετε χαρτοπετσέτες και σερβίτσια μιας χρήσης. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία στα My market που θα συναντήσετε στη διαδρομή πριν φτάσετε στον προορισμό σας.

Το Ζαγόρι με τα όμορφα γεφύρια

Ένα δίκτυο από παραμυθένια μονοπάτια περιμένει τους επισκέπτες του Ζαγορίου. Οι ντόπιοι τα λένε καλντερίμια και τα χρησιμοποιούν για να μετακινηθούν στα 46 χωριά της περιοχής. Περπατήστε στα υπέροχα πέτρινα γεφύρια και απολαύστε τον φυσικό πλούτο του τόπου. Από το χωριό Κήποι, που ήταν και η πρωτεύουσα του Ζαγορίου, μέχρι το γεφύρι του Πιστιώνη και του Μύλου. Στοίχημα ότι θα μαγευτείτε από το τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα. Εξαιρετικός προορισμός για Σαββατοκύριακο ειδικά αν κλείσετε ένα ξενοδοχείο ή ενοικιάσετε ένα διαμέρισμα. Περάστε το βράδυ σας μέσα με τζάκι αναμμένο και ζεστασιά απολαμβάνοντας τις προμήθειές σας από My market που θα συναντήσετε στον δρόμο σας ή περνώντας νωρίτερα από τα Ιωάννινα!

monopatia_02.jpg

Διαβάστε ακόμα