Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

3 υπέροχα μέρη για να «πιάσετε» το Μάη!

Ως γνωστόν, η Πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερο νόημα και συμβολισμό μιας και έχει καθιερωθεί ως η μέρα των εργατών.  Καθιερώθηκε μετά  την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, οι οποίοι διεκδίκησαν 8ωρο ωράριο εργασίας και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Ωστόσο, η Πρωτομαγιά εορτάζεται και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης!

Και φέτος σε συνδυασμό με το τριήμερο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητα! Αν αναρωτιέστε που να πάτε….σας βρήκαμε τα καλύτερα!

1.   Θάλασσα & χαλάρωση

Προτιμήστε τον Πόρο! Είναι ιδανικός ανοιξιάτικος προορισμός, τα σοκάκια του μοσχοβολούν από τις ανθισμένες λεμονιές και τις πορτοκαλιές. Θα φτάσετε είτε από τον Πειραιά είτε οδικώς από τις ακτές της Τροιζηνίας. Το παραμυθένιο σκηνικό θα σας χαλαρώσει με τα νεοκλασικά κτήρια και τα στενά δρομάκια που οδηγούν στην ενδοχώρα. Περπατήστε στην Παλιά Χώρα, επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου και το παλιό υδραγωγείο.

Μην ξεχάσετε το σήμα κατατεθέν του νησιού το ρολόι που μετρά την ώρα από το 1927!

2.   Βόλτα και γνώση μαζί

Αν θέλετε να κάνετε μια βόλτα στην εξοχή ενώ παράλληλα αναζητάτε και την ευκαιρία για επιπλέον γνώσεις, επισκεφθείτε την Αρχαία Ολυμπία. Περιηγηθείτε  στον αρχαιολογικό χώρο, και μην ξεχάσετε να θαυμάστε κι άλλα ιστορικά στοιχεία όπως τα λείψανα του Ηραίου, το εργαστήριο του Φειδία, το Στάδιο, της παλαίστρας, τα Λουτρά, το Βουλευτήριο και φυσικά το ναό του Δία! Παράλληλα, χαρείτε τις ομορφιές της φύσης το δάσος της Φολόης, θαυμάστε και χαλαρώστε αγναντεύοντας τη λίμνη του Λάδωνα, και αν θέλετε φτάστε ως τα ορεινά χωριουδάκια της Ηλείας.

3.   Για όσους μείνουν στην πόλη υπάρχει λύση!

Μια βόλτα στα αναφιώτικα, κάτω από το βράχο της Ακρόπολης είναι ιδανική για να ξεχάσετε ότι μείνατε στην πόλη! Ο ναός του Αγίου Συμεών στην οδό Θεωρίας, κάτω από την Ακρόπολη, κτίσμα του 17ου αιώνα, αξίζει την επίσκεψή σας!

Για να πιάσετε το Μάη στην πόλη της Αθήνας υπάρχουν ιδανικά «πράσινα» μέρη! Εδώ θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα: https://goo.gl/buhEdo

Και αν θέλετε πρωτότυπες ιδέες για το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι σας, πατήστε εδώ: https://goo.gl/O9Hjp9

Καλό μήνα και καλή χαλάρωση! 

Διαβάστε ακόμα