Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

8+1 tips οργάνωσης ντουλάπας!

Η άνοιξη έχει έρθει για τα καλά και σιγά σιγά η θερμοκρασία ανεβαίνει όλο και πιο πολύ. Ξεκινάμε, λοιπόν, να μαζεύουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα που πλέον δεν χρησιμοποιούμε και βάζουμε στη ντουλάπα μας τα ανοιξιάτικα και τα πρώτα ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά μας κομμάτια.

Για να σας βοηθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία έχουμε συγκεντρώσει μερικά χρήσιμα tips!

Αρχίζουμε με τον διαχωρισμό των ρούχων ανάλογα με την υφή τους, τοποθετώντας ξεχωριστά τα μάλλινα, τα βαμβακερά, τα τζιν κλπ. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να τα πλύνετε σωστά.

2-(6).jpg

Ανάλογα με την υφή των ρούχων, τα πλένουμε στο κατάλληλο πρόγραμμα ή στο χέρι και έπειτα τα σιδερώνουμε. Έτσι, θα τα βρούμε σε καλή κατάσταση όταν χρειαστεί να τα φορέσουμε και πάλι

Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στα πουκάμισα! Τα πλένουμε κατάλληλα, τα σιδερώνουμε και τα αποθηκεύουμε σε ξύλινες κρεμάστρες μέσα σε ειδικές τσάντες ρούχων, ώστε να κρατηθούν στητά.

1-(9).jpg

Αφήστε τα μάλλινα ρούχα να στεγνώσουν στην απλώστρα και έπειτα αποθηκεύστε τα διπλωμένα. Αποφύγετε να τα κρεμάσετε μιας και ξεχειλώνουν πολύ εύκολα.

Φυλάσσουμε σε ειδικά κουτιά τα γάντια μας, τα κασκόλ, τις ζώνες και τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ.

Για την καλύτερη φροντίδα τους, προτείνουμε τα πανωφόρια, όπως τα παλτό, τα κοστούμια και τα δερμάτινα, να τα στείλετε στο καθαριστήριο.

Καθαρίζουμε όσο γίνεται καλύτερα τα παπούτσια μας και τα αποθηκεύουμε στα κουτιά τους, γεμίζοντάς τα με χαρτιά για να μην χάσουν το σχήμα τους;

Τοποθετούμε στα ντουλάπια και τα συρτάρια που αποθηκεύσαμε τα ρούχα μας φακελάκια με λεβάντα ή καμφορά, ώστε να τα προστατεύσουμε από το σκώρο αλλά και για να τα βρούμε του χρόνου φρέσκα και μυρωδάτα.

3-(7).jpg

Τέλος, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε σε κάθε θήκη ή σακούλα ταμπελάκια για να γνωρίζετε πού βρίσκεται το κάθε τι. 

Διαβάστε ακόμα