Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Άγχος & διακοπές: 3 τρόποι για να το διώξετε.

Για κάποιους ο συνδυασμός των δύο παραπάνω λέξεων άγχος και διακοπές μοιάζει πλήρως αταίριαστος, κι όμως εμπλέκονται και μάλιστα το ένα αποτελεί την αιτία του άλλου. Πως γίνεται αυτό;

Το άγχος πριν τις διακοπές

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πριν ακόμα φύγουν για τις ημέρες της ξεκούρασης, αγχώνονται για πράγματα που αφορούν στις διακοπές, όπως: Για τον ποιο προορισμό θα επιλέξουν, αν θα είναι σωστή επιλογή τόσο του ξενοδοχείου όσο και του προορισμού, αν θα θυμηθούν να πάρουν όλα τα απαραίτητα στη βαλίτσα τους, αν θα αφήσουν το σπίτι καθαρό και ασφαλές.

Η λύση; Πρόγραμμα!
Προγραμματίστε από νωρίς καταγράφοντας σε λίστα, όσα θέλετε να κάνετε πριν φύγετε. Κάθε φορά που τελειώνετε κάτι σβήστε το από τη λίστα και ησυχάστε. Όταν τα τελειώσετε πετάξτε τη λίστα, το κεφάλαιο οργάνωση πριν τις διακοπές το ολοκληρώσατε με επιτυχία!

Το άγχος κατά τη διάρκεια των διακοπών

Θα προλάβουμε θέση στο parking; Ξαπλώστρα στην παραλία; Θα είναι καλό το φαγητό στην ταβέρνα; Είδαμε όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορούσαμε; Όλες αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που μας αγχώνουν ενώ βρισκόμαστε σε διακοπές.

Η λύση;  Πάρτε βαθιά ανάσα και αναγνωρίστε το καλό που σας συμβαίνει. Είστε διακοπές! Τι καλύτερο από αυτό; Μην έχετε υψηλές προσδοκίες, απλά απολαύστε τις στιγμές και στα απρόοπτα απλά χαμογελάστε και βρείτε εναλλακτικές που θα σας λύσουν τα χέρια.

Το άγχος μετά τις διακοπές
Γυρίσατε και τώρα από που να πρωτοξεκινήσετε; Να φροντίσετε για το σπίτι και τις προμήθειες; Για τις εκκρεμότητες της δουλειάς; Όλα σας φαντάζουν βουνό.

Η λύση; Προτεραιότητες!

Αρχειοθετήστε τις εκκρεμότητες ανάλογα με τη σπουδαιότητά τους και επιλύστε μία κάθε φορά. Επίσης, η προνοητικότητα πριν τις διακοπές θα βοηθήσει να έχετε όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ πρόγραμμα όταν γυρίσετε.

Extra tip: Προγραμματίστε έστω στο νου σας την επόμενη απόδρασή σας, θα πάρετε θάρρος και θα ξεχάσετε τα της επιστροφής!

 

Διαβάστε ακόμα