Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Tips για να έρθει η Άνοιξη στο μπαλκόνι σας!

Ο Μάιος είναι ο μήνας της ανθοφορίας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να φέρετε την Άνοιξη στο σπίτι σας και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι σας. Ας δούμε χρήσιμους τρόπους για να «ανθίσει» το μπαλκόνι σας! Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της επιλογής και φύτευσης, καλό είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

1.Πάρτε τα κατάλληλα μέτρα

Υπολογίστε πόσες γλάστρες θα χρειαστείτε, μετρώντας τον διαθέσιμο χώρο σας (μήκος & πλάτος). Το πιο σημαντικό όμως είναι να συνυπολογίστε πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε να διαθέσετε για τη φροντίδα των φυτών σας. Δεν έχει νόημα να φτιάξετε ένα ανθισμένο μπαλκόνι αν ο χρόνος δεν σας επιτρέπει να το φροντίσετε τόσο όσο χρειάζεται.

1.jpg

2.Επιλέξτε τα κατάλληλα φυτά

Γνωρίζοντας τον προσανατολισμό του μπαλκονιού έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τα κατάλληλα φυτά για τις συνθήκες που επικρατούν στο μπαλκόνι σας. Ένας γεωπόνος θα σας λύσει κάθε απορία σχετικά με τα φυτά που πρέπει να επιλέξετε.

2.jpg

3.«Διαβάστε» τα φυτά σας

Κάθε φυτό έχει διαφορετικές ανάγκες σχετικά το πόσο γρήγορα μεγαλώνει, πότε ανθίζει και τι χρειάζεται ανάλογα με την εποχή.

3-(1).jpg

Τι να φυτέψετε & τι να προσέξετε

Η μπουκαμβίλια που σκαρφαλώνει…
Από τα πιο όμορφα αναρριχώμενα φυτά που έχει συνδεθεί με την καλοκαιρινή ομορφιά των νησιών μας. Η μπουκαμβίλια χρειάζεται ήλιο και προστασία από το κρύο και τον αέρα.

Γιασεμί το ρομαντικό…
Είναι πολυετές αναρριχώμενο φυτό, αγαπά τον ήλιο και δεν θέλει καθόλου τον αέρα και το κρύο.

Γαρδένια
Η ευαίσθητη γαρδένια μπορεί να γεμίσει με αρώματα το μπαλκόνι μας αρκεί να τη φροντίσουμε πολύ. Ανθίζει όλο το χρόνο σε κατάλληλες συνθήκες, θέλει να βλέπει ήλιο αλλά όχι να ζεσταίνεται υπερβολικά, γι’ αυτό στις ζεστές μέρες χρειάζεται να «ξεδιψά» συχνά με νεράκι. Η γαρδένια δεν αγαπά τις μετακινήσεις. Γι’ αυτό αν η δική σας βρει τη θέση της και αρχίσει να ανθοφορεί, μην της αλλάξετε θέση για κανέναν λόγο.

Τριαντάφυλλα
Από τα πιο αγαπημένα λουλούδια που φημίζονται για τα χρώματά τους, το άρωμα αλλά και την αντοχή τους. Θέλει συχνό πότισμα και κλάδεμα τον Χειμώνα ή νωρίς την Άνοιξη.

Η διάσημη αλόη
Η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυτό εσωτερικού χώρου και εξωτερικού. Χρειάζεται ήλιο αλλά αναπτύσσεται και σε σκιερό μέρος.

Η ελιά μας
Ως Έλληνες προτιμούμε την ελιά μας που φημίζεται ανά τον κόσμο. Φυτέψτε τη σε μεγάλη γλάστρα ή προμηθευτείτε τις μικρούλες που μοιάζουν με μπονσάι.

Νόστιμα και αρωματικά

Εκτός από τα λουλούδια μπορείτε να φυτέψετε και αρωματικά φυτά, ώστε να βγείτε διπλά κερδισμένοι, γιατί και ο  κήπος σας θα ανθίσει και τα φαγητά σας θα αναδεικνύονται με τη βοήθεια των σπιτικών μυρωδικών σας.

Δυόσμος
Χρειάζεται ήλιο, συχνό πότισμα, διαφορετικά μαραίνεται. Δεν αντέχει στο κρύο.

Βασιλικός
Αγαπά το φως, αλλά όχι να κοιτάζει τον ήλιο κατάματα. Αποφύγετε έτσι την απευθείας έκθεσή του στον ήλιο. Ψαλιδίστε τα άνθη του για να παρατείνετε τη ζωή του.

Μαϊντανός
Θέλει ήλιο και συχνό πότισμα.

Αρμπαρόριζα
Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική στα γλυκά του κουταλιού για παράδειγμα. Αναπτύσσεται γρήγορα και δεν θέλει πολύ νερό, αντέχει τον ήλιο, δεν αγαπά το πολύ κρύο. Επίσης διώχνει τα κουνούπια!

Για περισσότερη βοήθεια ζητήστε τις συμβουλές ενός ειδικού γεωπόνου.
Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ανθοκομικές εκθέσεις που ξεκίνησαν, για να βρείτε όσα χρειάζεστε και να συναντήσετε ειδικούς γεωπόνους που θα απαντήσουν σε όλες τις απορίες σας.  

Και μην ξεχνάτε η καλύτερη φροντίδα για τα φυτά σας είναι η αγάπη που τους δείχνετε! 

Διαβάστε ακόμα