Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Δουλειές με πρόγραμμα! Κάθε πότε πρέπει να γίνονται οι δουλειές του σπιτιού;

Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, πλύσιμο ρούχων και πιάτων, πλύσιμο παντζουριών και χαλιών. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δουλειές της καλής νοικοκυράς! Αλλά κάθε πότε πρέπει να γίνονται;

 

Οι δουλειές του «Κάθε μέρα»

Καθημερινά είναι σημαντικό να πλένονται τα πιάτα, να καθαρίζεται ο νεροχύτης ώστε να απομακρύνονται τα μικρόβια των τροφών, να σκουπίζονται οι πάγκοι της κουζίνας και το πάτωμα του σπιτιού. Επίσης,  το πλύσιμο της λεκάνης και του νιπτήρα του μπάνιου και πάνω απ' όλα το πλύσιμο των ρούχων.

 

Κάθε εβδομάδα

Καλό είναι να γίνεται αλλαγή σεντονιών, το σφουγγάρισμα του σπιτιού, το καλό πλύσιμο του μπάνιου. Το πλύσιμο των τζαμιών, το ξεκαθάρισμα του ψυγείου (τι κρατάμε- τι πετάμε), η απολύμανση των καθημερινών σφουγγαριών και βέτεξ.

 

Κάθε μήνα

Οι πιο «βαριές» δουλειές γίνονται σε συχνότητα μηνός. Τέτοιες είναι το πλύσιμο των παντζουριών, το καθάρισμα του πλυντηρίου, το άδειασμα και καθάρισμα της ηλεκτρικής σκούπας, όπου καλό θα είναι εφόσον αλλάξετε τη σακούλα της να προσθέσετε στη νέα λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο ή σκόνη βανίλιας για να μοσχοβολάει το σπίτι κάθε φορά που θα καθαρίζετε.

 

Κάθε 6 μήνες
Ακόμα πιο βαριές  δουλειές γίνονται σε συχνότητα 3-6 μηνών. Τέτοιες είναι:
το πλύσιμο των μπαλκονιών, των μαξιλαριών και ριχταριών, το καθάρισμα  των στρωμάτων των κρεβατιών.  Το πλύσιμο των κουρτινών, το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας, και το πλύσιμο/καθάρισμα των χαλιών.

Με σωστό πρόγραμμα και φυσικά βοήθεια από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας οι δουλειές του σπιτιού μπαίνουν σε τάξη.

Μην ξεχνάτε η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!

 

Info By: Brightside.me

 

Διαβάστε ακόμα