Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Εγκυμοσύνη: Είναι τελικά η πιο όμορφη περίοδος στη ζωή της γυναίκας;

Εγκυμοσύνη: Μια κατάσταση γεμάτη ανακατατάξεις, αντικρουόμενα συναισθήματα και από την άλλη πολλή χαρά και ανυπομονησία για το θαύμα της φύσης που συμβαίνει και μεγαλώνει μέσα στο γυναικείο σώμα!

Είναι κοινά αποδεκτό, πως σε κάθε γυναίκα η περίοδος της εγκυμοσύνης  είναι διαφορετική από την αρχή μέχρι και το τέλος της. Ο οργανισμός ειδικά τις πρώτες εβδομάδες «βομβαρδίζεται» από ορμόνες μιας και προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα συνθήκη. Τότε λοιπόν εμφανίζονται τα συνήθη συμπτώματα όπως ναυτία, καούρες, ζαλάδες, κιρσοί, κούραση, πόνοι στην μέση, αιμορροΐδες κ.α ειδικά το πρώτο τρίμηνο!

Επίσης η διάθεση και η ψυχολογία παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα και έτσι το διάστημα των 9 μηνών για άλλες μέλλουσες μανούλες φαντάζει ατελείωτο ενώ για άλλες ένα υπέροχο ταξίδι.

Παρακάτω θα βρείτε 10 βήματα για να μετατραπεί αυτή η περίοδος στην ωραιότερη της ζωής σας:

1.   Αρχικά συνειδητοποιείστε το υπέροχο θαύμα που σας συνέβη και το πόσο σπουδαίο είναι που το ζείτε.

2.   Αναπτύξτε σχέση εμπιστοσύνης με το γιατρό και τη μαία σας, ώστε να σας «διώχνουν» τους φόβους και να ενισχύουν τη  σιγουριά και το θάρρος μέχρι τη μεγάλη στιγμή.

3.   Αγαπήστε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας, ακόμα κι αυτές έχουν την όμορφη πλευρά τους.

4.   Καταγράψτε σε ένα βιβλίο τις φάσεις αυτού του ταξιδιού ακριβώς όπως το νιώθετε. Σκεφτείτε ότι κάποια μέρα θα το διαβάσει το παιδί σας!

5.   Μην αμελείτε τη γυναικεία σας πλευρά. Δώστε χρόνο και προσοχή στον εαυτό σας εσωτερικά και εξωτερικά. Φροντίστε τον περισσότερο και κάνετε πράγματα που σας γεμίζουν χαρά. Το αξίζετε!

6.   Κλείστε τ΄ αυτιά σας σε «κακές» επιρροές και σε συμβάντα άλλων εγκύων. Η κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική και ανεπανάληπτη!

7.   Ευχαριστηθείτε τα βασικά όπως τον ύπνο αλλά και τη σχέση με τον σύντροφό σας! Μικρές αφορμές μέσα στην ημέρα που θα σας θυμίσουν τη χαρά του ζευγαριού και θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

8.   Οργανωθείτε για να μην αγχωθείτε! Καταγράψτε σιγά σιγά και με ηρεμία τις αλλαγές στο σπίτι, στο παιδικό δωμάτιο. Όλα θα γίνουν σταδιακά και όμορφα…

9.    Μην πέφτετε στην παγίδα του διαδικτύου. Μην αφήνετε τις ανησυχίες σας να γίνουν «κλικ» στον υπολογιστή και να διαβάζετε πληροφορίες που θα σας αγχώσουν αντί να σας λύσουν απορίες. Ο γιατρός σας είναι η κατάλληλη πηγή ενημέρωσης γιατί μπορεί να δώσει απαντήσεις βάση της κατάστασής σας.

10. Χαμογελάστε, κλάψτε, απελευθερωθείτε, κάντε αυτό που σας αρέσει περισσότερο! Σε λίγους μήνες θα κρατάτε στα χέρια σας ένα θαύμα που δημιουργήσατε εσείς και ο σύντροφός σας! Δεν είναι από μόνο του υπέροχο;

Αν είστε μέλλουσα μανούλα του καλοκαιριού εδώ θα βρείτε τις πληροφορίες που σίγουρα θα χρειαστείτε για το δικό σας summer baby boom! Δείτε: http://www.mymarket.gr/I-zoi-mas-kalitera/MyLife/egkymosini-kai-kalokairi.aspx

Διαβάστε ακόμα