Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Οικογενειακά στο super market! 3 απαραίτητα tips.

Η έξοδος στο super market για άλλους είναι βαρετή υποχρέωση, για άλλους ευκαιρία για χρήσιμα «μαθήματα», για άλλους ακόμα και η ώρα της αποφόρτισης από την γεμάτη ημέρα τους. Τι γίνεται όταν πηγαίνουμε στο super market οικογενειακά; Παρακάτω ακολουθούν χρήσιμα tips για να βγούμε όλοι κερδισμένοι!

1.   Η προετοιμασία για σωστό σχέδιο δράσης!
Είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν πάτε στο super market, ώστε να περιορίσετε τα απρόοπτα, ειδικά όταν στην παρέα υπάρχουν παιδιά. Δημιουργήστε μαζί τη λίστα με τα απαραίτητα  και κάντε τη συμφωνία του super market, δηλαδή πως κερδίζει, όποιος βοηθήσει να μπουν στο καλάθι μόνο όσα είναι στη λίστα μας!

Επιπλέον: Αντιμετωπίστε την έξοδο στο super market σαν παιχνίδι! Αυτό θα ωφελήσει τα παιδιά να μάθουν βασικές αρχές της καθημερινότητας με ένα πιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον τρόπο. Όταν τα παιδιά είναι σε ηλικία που μπορούν να βοηθήσουν, μοιράστε τους ρόλους από το σπίτι και ξεκινήστε!

2.   Οι ζαβολιές  & η αντιμετώπισή τους
Μπορεί το βήμα 1 να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του «Μαμά να πάρουμε κι αυτό, το θέλω!» όμως υπάρχουν και τρικς για να το αποφύγετε. Συνήθως τα παιδιά «αγαπούν» τους διαδρόμους με τα γλυκά, τις σοκολάτες, τα πατατάκια και τα γαριδάκια. Μια καλή και αποτελεσματική λύση, για να αποτρέψετε τις μη προγραμματισμένες αγορές είναι να μην πηγαίνετε στο super market νηστικοί! Αυτό βέβαια ισχύει και για τους μεγαλύτερους μιας και η «λιγούρα» δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό των παιδιών! Αν η ανάγκη της πείνας έχει ικανοποιηθεί, έρευνες έχουν αποδείξει πως μειώνονται οι «συναισθηματικές» αγορές. Μια δοκιμή θα σας πείσει! 

Tip: Aν δεν μπορείτε να τις αποφύγετε, μπείτε στο app του My market και βρείτε τη smart living λίστα που θα σας ικανοποιήσει με λύσεις για κάθε ανάγκη και σε συμφέρουσες τιμές!

3.   Ευκαιρία για γνώση και παιχνίδι μαζί!
Η διαδικασία του super market είναι σημαντική γιατί μέσα από αυτή μπορείτε να «διδάξετε» στα παιδιά βασικούς κανόνες καθημερινούς. Για παράδειγμα τον κανόνα της αναμονής, του σεβασμού στον προπορευόμενο, της αλληλοβοήθειας, δίνοντας τη σειρά μας σε κάποιον με λιγότερα από εμάς προϊόντα.

Επεξηγήστε στα παιδιά τη χρησιμότητα της λίστας

  • Γιατί αγοράζουμε μόνο όσα χρειαζόμαστε;
  • Πώς καταφεύγουμε σε εναλλακτικές όταν δεν βρίσκουμε αυτό που θέλουμε;
  • Ποιά είναι η χρησιμότητα της προσοχής στο τι αγοράζουμε διαβάζοντας τα συστατικά ;

Έξτρα συμβουλή: Δοκιμάστε μαζί την υπηρεσία του Ιδιωτικού Πρωτοκόλλου ασφάλειας μας, μαθαίνοντας με ένα σκανάρισμα τη διαδρομή των φρέσκων μέχρι το πιάτο σας! 

Μάθετέ τους την ανάγκη του οικονομικού ελέγχου στο «παιχνίδι» της αγοράς, ότι πρέπει να τηρούμε το ποσό που μπορούμε να χαλάσουμε. Γελάστε, περάστε όμορφα και εποικοδομητικά καθως είναι από τις ώρες του «μαζί», που δύσκολα βρίσκουμε μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Σας περιμένουμε… οικογενειακώς στο κοντινότερό σας My market! 

Διαβάστε ακόμα