Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Πεσμένη διάθεση; 5 έξυπνοι τρόποι για να την απογειώσετε

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος, η πίεση να τα προλάβουμε όλα και να είμαστε καλοί σε όλες μας τις υποχρεώσεις, οι νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και άλλες τόσες αιτίες συμβάλουν στο να χαλάει η διάθεσή μας. Όμως κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του και γι’ αυτό εμείς σας δίνουμε 5 χρήσιμα tips για να απογειώνετε τη διάθεσή σας τις δύσκολες ώρες.

1. Δείτε την αγαπημένη σας ταινία
Σύμφωνα με ψυχολόγους η κινηματογραφοθεραπεία βοηθά να αντιμετωπιστούν σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές. Διαλέξτε λοιπόν την αγαπημένη σας ταινία και χαλαρώστε. Σίγουρα μέχρι το τέλος της η διάθεσή σας θα είναι πολύ καλύτερη.

2. Ελάτε πιο κοντά στη φύση
Βγείτε για έναν χαλαρό περίπατο στη φύση, ακόμα και αν αυτό είναι το πάρκο της γειτονιάς σας. Μια βόλτα ανάμεσα στα δέντρα και τα λουλούδια ανανεώνει τη διάθεση και απομακρύνει το στρες.   

3. Παίξτε με τα παιδιά (σας)
Τα παιδιά μπορούν μέσα από την αθωότητά τους και τον απλό τρόπο σκέψης που ακολουθούν να μας χαλαρώσουν και στην ουσία να μας δείξουν τη σωστές τακτικές για να νιώθουμε καλύτερα. Απλοποιούμε τις σύνθετες σκέψεις μας και εστιάζουμε στο θετικό…. Όπως τα παιδιά! 

4. Φάτε λίγη σοκολάτα
Σύμφωνα με τους επιστήμονες ένα κομμάτι σοκολάτα, βοηθάει  στο να αισθανθεί κανείς καλύτερα. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ουσίες, που προκαλούν τόνωση και ενισχύουν με τον τρόπο τους την καλή διάθεση. Επίσης, η κατανάλωση σοκολάτας επηρεάζει το νευροδιαβιβαστή (ουσία που βοηθά στη μεταφορά μηνυμάτων ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα) σεροτονίνη, που σχετίζεται με την καταπολέμηση της κατάθλιψης.

5. Μετρήστε τα θετικά και όχι τα αρνητικά
Συνήθως εστιάζουμε στο πρόβλημα και όχι στα θετικά. Μια πολύ καλή λύση είναι το αντίθετο. Αφήστε στην άκρη τα προβλήματα και εστιάστε τη σκέψη σας σε ευχάριστα πράγματα που σας συμβαίνουν. Καταμετρήστε τα και αφοσιωθείτε έστω και για λίγο σε αυτά νιώθοντας ευγνωμοσύνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τα θετικά εκλύονται ενδορφίνες, οι ορμόνες της ευτυχίας.

5 τρόποι για να απογειώσετε τη θετική σας διάθεση… διαλέξτε αυτόν που σας εκφράζει καλύτερα και κάντε τον αγαπημένη συνήθεια! 

Διαβάστε ακόμα