Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ύπνος & υγεία: 3 λόγοι που ο ύπνος κάνει καλό.

O ύπνος αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία που διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην σωστή λειτουργία και την υγεία του οργανισμού τόσο τη διανοητική όσο και τη σωματική.

Το 8ωρο είναι ο ιδανικός χρόνος κατά μέσο όρο, ώστε να αποφορτιστεί ο εγκέφαλος και να ξεκουραστεί το σώμα ανακτώντας τις δυνάμεις του. Βέβαια, οι ανάγκες ύπνου είναι εξατομικευμένες ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία, την κατάστασης υγείας και τον τρόπο ζωής του κάθε ανθρώπου. Κατά μέσο όρο τα μωρά, οι ηλικιωμένοι και οι έγκυες, ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο ύπνο από το μέσο όρο.

Αν έπρεπε να διαλέξουμε τρία βασικά οφέλη του ύπνου στην υγεία μας τότε αυτά σύμφωνα με έρευνες είναι:

1.   Καλύτερη μνήμη
Αν τηρούμε ένα σταθερό ωράριο αποδοτικού ύπνου βοηθάμε στην ανανέωση & την αύξηση των εγκεφαλικών κυττάρων μας και κατά συνέπεια στη βελτίωση της διανοητικής λειτουργίας και της μνήμης μας.

2.   Βοηθάμε τη σιλουέτα μας
Σύμφωνα με έρευνες ο καλός ύπνος βοηθά να διατηρείται το βάρος μας σ σταθερά επίπεδα και συμβάλλει ακόμα και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

3.   Λαμπερή επιδερμίδα
Μέσα από την κατάσταση ηρεμίας που βρισκόμαστε όταν κοιμόμαστε βοηθάμε το σώμα να χαλαρώσει άρα και το νευρικό μας σύστημα και παράλληλα βοηθάμε τα κύτταρα μας να ανανεωθούν και την επιδερμίδα μας να λάμψει. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από έναν 8ωρο ύπνο ξυπνάμε φρέσκοι και λαμπεροί.

Tips για όνειρα γλυκά…

·        Μειώστε την καθημερινή συνολική κατανάλωση σε τσάι, καφέ και ελαφρά ποτά που περιέχουν καφεΐνη, τις ώρες πριν τον ύπνο.

·        Ακούστε τη μουσική που σας χαλαρώνει, ανάψτε αρωματικά κεριά και κάντε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια

·        Αφήστε πίσω τα προβλήματα ή τουλάχιστον μην τα παίρνετε μαζί σας στο κρεβάτι. 

Διαβάστε ακόμα