Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Φαλάφελ με σως ταχίνι (ρεβιθοκεφτέδες)

Έθνικ λιχουδιά που θα "μαγνητίσει" τα πιρούνια της παρέας!

Υλικά

500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα 12 ώρες τουλάχιστον
1 ματσάκι μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
2 μικρά κρεμμύδια
Σουσάμι
Κύμινο
Κόλιανδρος ξερός
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Καλαμποκέλαιο

Για τη σάλτσα:
60 γρ. ταχίνι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Γάλα (ή γάλα αμυγδάλου)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα ρεβίθια στο μούλτι και τα χτυπάμε.
Θέλουμε να έχουν κομματάκια όχι να γίνουν τελείως πουρές.
Χτυπάμε μαζί και το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, και προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο - λίγο αλεύρι, μέχρι να πλάθονται και να μην κολλάνε στο χέρι.

Προαιρετικά:
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες για να σφίξει.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί μπόλικο καλαμποκέλαιο.
Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια ή μικρούς δίσκους.
Τηγανίζουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε πάνω σε σίτα να στεγνώσουν / κρυώσουν.

Για τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Διορθώνουμε την πυκνότητα με γάλα.
Σερβίρουμε σε πιτάκι με ψιλοκομμένη ντομάτα και μαϊντανό, τοποθετώντας τη σάλτσα δίπλα.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Αξιολόγησε τη συνταγή