Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Γλυκόξινες φτερούγες κοτόπουλο, ρύζι και σωτέ λαχανικά

Μία καταπληκτική έθνικ συνταγή στο τσακ μαμ με γλυκόξινες φτερούγες κοτόπουλου.

Υλικά

2 μερίδες

Για τις φτερούγες:
10 φτερούγες κοτόπουλο
8 κ.σ σόγια
2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
Σουσάμι 
Πιπέρι 
 
200 γρ. ρύζι  (basmati ή jasmine)
 
Για τα λαχανικά:
1/2 κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
1/4 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 
1 καρότο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 
4 κ.σ σόγια
Αλάτι 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα κατσαρολάκι (ή μικρό τηγάνι) ανακατεύουμε την σόγια, την ζάχαρη, το μέλι, το μπαλσάμικο, το σκόρδο, και το πιπέρι.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ακουμπάμε τις φτερούγες.
Με ένα πινελάκι αλείφουμε καλά τις φτερούγες με τη σάλτσα απ’ όλες τις πλευρές. 
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Σοτάρουμε τα λαχανικά με λίγο λάδι και τα σβήνουμε με τη σόγια.   
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
Σερβίρουμε τις φτερούγες κοτόπουλο, το ρύζι, και το σωτέ των λαχανικών.

Αξιολόγησε τη συνταγή