Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Κοτόπουλο με κάρυ, λαχανικά και κάσιους στο wok με basmati

Ασιατική συνταγή που θα εντυπωσιάσει σε έθνικ βραδιές!

Υλικά

10 κομμάτια φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
2 κουταλιές της σούπας κάρυ σκόνη
1 λάιμ
1 γιαούρτι
Φρέσκος κόλιανδρος
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
2 κούπες ρύζι μπασμάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κόλιανδρο.
Βάζουμε ένα γουόκ να κάψει καλά και προσθέτουμε λίγο λάδι.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Μόλις πάρει λίγο χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το χυμό από το λάιμ.
Προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά με το καπάκι ή μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το κάρυ.
Ανακατεύουμε.
 
Για το ρύζι:
Βράζουμε σε αναλογία 1 προς 2. Όταν είναι έτοιμο, ανακατεύουμε με το βούτυρο.
Σερβίρουμε το κάρυ με ρύζι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Αξιολόγησε τη συνταγή