Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τορτίγιες με χούμους παντζάρι και αβοκάντο

Μια εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή για κάθε ώρα της ημέρας, είτε είστε στο σπίτι, είτε στο δρόμο! 

Υλικά

Για 5 τορτίγιες
5 μεξικάνικες τορτίγιες
5 μεγάλα παντζάρια
2 αβοκάντο
2-3 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γ. κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
½ Κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
Τυρί Μανούρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Για το χούμους:

Τυλίγουμε τους βολβούς από τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τους ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφαιρούμε τη φλούδα από τους βολβούς.
Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε την ψίχα από τα παντζάρια, το ταχίνι, το χυμό από το λεμόνι, το κύμινο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και τα χτυπάμε καλά.
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε λίγο τις τορτίγιες.
Γεμίζουμε τις τορτίγιες με χούμους παντζάρι, αβοκάντο, κόκκινο λάχανο, και τυρί μανούρι.
Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε.

Αξιολόγησε τη συνταγή