Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Linguine με σουπιές ή καλαμάρι και πέστο σπανάκι

Καθημερινή γευστική απόλαυση με λιγκουίνι, σουπιές ή καλαμάρι και πέστο σπανάκι.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
500 γρ. σουπιές ή καλαμάρια
1 φλιτζανάκι βότκα
Λάδι
 
Για τo πέστο σπανάκι:
500 γρ. baby σπανάκι 
Φύλλα βασιλικού
Καβουρδισμένο κουκουνάρι
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
3 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το πέστο σπανάκι:
Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά.
 
Για τις σουπιές ή τα καλαμάρια:
Καθαρίζουμε τις σουπιές (ή το καλαμάρι).
Βράζουμε τα μακαρόνια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι.
Σοτάρουμε τις σουπιές.
Μόλις βγάλουν το νερό τους, γυρνάμε το τηγάνι και τις στραγγίζουμε.
Τις σοτάρουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με τη βότκα.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αρκετό πέστο και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα μακαρόνια για να πάει παντού η σάλτσα.

Αξιολόγησε τη συνταγή