Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τσιπς από γλυκοπατάτα, παντζάρι, καρότο με ντιπ γιαούρτι

Υπέροχα πατατάκια στην πιο υγιεινή και πρωτότυπη μορφή τους, με λίγες θερμίδες!

Υλικά

1 μεγάλη γλυκοπατάτα
2 μεγάλα παντζάρια
2 καρότα
1 κεσέ γιαούρτι
Στιγμιαία σούπα σε σκόνη
Λάδι
1 κ.γ σκόρδο σκόνη
1 κ.γ πάπρικα καυτερή
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Με ένα μαντολίνο, κόβουμε λεπτές ροδέλες την γλυκοπατάτα, το παντζάρι και σε λωρίδες κατά μήκος το καρότο.
Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το σκόρδο και την πάπρικα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ° για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και μια τραγανή υφή. Τα κοιτάμε προσεκτικά μετά τα 15 πρώτα λεπτά και αφαιρούμε τα έτοιμα τσιπσάκια από το φούρνο.
Για το ντιπ:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σούπα σε σκόνη προσθέτοντας λίγο λάδι.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστά.

Αξιολόγησε τη συνταγή