Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Χειροποίητα πιτάκια με γέμιση σπανάκι/αρωματικά και μυζήθρα

Μίνι πιτάκια για μεγάλες γευστικές εκπλήξεις!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κιλό μυζήθρα / ανθότυρο
Λάδι
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Πλάθουμε μια ζύμη με το αλεύρι, λίγο αλάτι, νερό και 2 – 3 κουταλιές της σούπας λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1/2 - 1 ώρα στο ψυγείο.
Κατόπιν χωρίζουμε σε μπαλάκια.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτά στρογγυλά πιτάκια.
Παίρνουμε πλάκα / τεπανγιάκι/ αντικολλητικό τηγάνι και λαδώνουμε με χαρτί.
Ζεσταίνουμε την πλάκα και ψήνουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να κάνουν ‘ματάκια’ αλλά να μην κοκαλώσουν.
 
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε τα πράσινά μας.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι.
Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες. 
Αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.
Όταν είναι έτοιμα, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τριμμένο το ανθότυρο.
Γεμίζουμε τα πιτάκια με τη γέμιση και σερβίρουμε.

Αξιολόγησε τη συνταγή