Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

280 ml νερό
9 gr μαγιά ξηρή
1 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
200 gr αλεύρι γ.ο.χ.
50 gr κορν φλάουρ
ηλιέλαιο

Για αφρό μπουγάτσα

150gr κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα
1 στικ κανέλα
15 gr proespuma

Για πατισερι

200 ml κρέμα γάλακτος
100 gr κρόκο
90gr ζάχαρη
45 gr κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Ζυμώνουμε τα υλικά και ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 15 λεπτά τουλάχιστον. Κόβουμε με κουτάλι. Τηγανίζουμε στους 190 βαθμούς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το γάλα κορδόνι. Το βάζουμε πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει. Απλώνουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε από πάνω μεμβράνη, αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενώνουμε με την κρέμα πατισερί σε μια μαρίζ. Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε. Τα αφαιρούμαι και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Περνάμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε σε ένα σιφόν με μια αμπούλα. Γαρνίρουμε το πιάτο με ζάχαρη άχνη και σκόνη κανέλλα.





Επιστροφή στην Αρχική σελίδα