Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος


Για τον κιμά
500 gr μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κύβους ή  στον τριφτη
200 gr σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά πελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο Μοσχοκάρυδο

Για τη μπεσαμέλ
80 gr Αλεύρι
80 gr βούτυρο
1300 ml γάλα
Αλάτι
Πιπέρι λευκό
Μοσχοκάρυδο

Για τα τσιπς πατάτας
1 πατάτα τριμμένη στον τρίφτη στην χοντρή πλευρά
Λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, μόλις πάρει χρώμα και ο κιμάς προσθέτουμε την μελιτζάνα να σωταριστεί και αυτή ελαφρώς.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί ο πελτές και αφήνουμε να βράσει καλά, όση ώρα περιμένουμε σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε να λιώσει το βούτυρο καβουρδίζουμε καλά το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα θέλουμε να είναι ρευστή γιατί είναι σάλτσα προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όταν η γέμιση είναι έτοιμη ανοίγουμε το φύλλο, το  κόβουμε στην μέση και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια του, βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση και αφήνουμε λίγο κενό στις άκρες για να μπορούμε να το τυλίξουμε το μυστικό είναι όσο τυλίγουμε να βουτυρώνουμε ξανά και ξανά το φύλλο τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Κάθε φύλλο είναι 2 πίτες.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και αυτό έχουμε στραγγίξει τις πατάτες τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τσιπς περίπου 2 με 3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η πίτα βάζουμε από πάνω τα τσιπς και δίπλα τη σάλτσα.




Επιστροφή στην Αρχική σελίδα