Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Μαγειρέψτε γρήγορα και υγιεινά!

με την υπογραφή του Γιάννη Αποστολάκη!

Aντικολλητικό τηγάνι

20cm

Τιμή τεμαχίου
με κουπόνια

9,95€

Τιμή τεμαχίου
χωρίς κουπόνια

24,95€

Kαπάκι με σιλικόνη

για ασφάλεια & προστασία

Aντικολλητικό τηγάνι

24cm

Τιμή τεμαχίου
με κουπόνια

12,95€

Τιμή τεμαχίου
χωρίς κουπόνια

29,95€

Kαπάκι με σιλικόνη

για ασφάλεια & προστασία

Aντικολλητικό τηγάνι

28cm

Τιμή τεμαχίου
με κουπόνια

14,95€

Τιμή τεμαχίου
χωρίς κουπόνια

39,95€

Kαπάκι με σιλικόνη

για ασφάλεια & προστασία

Aντικολλητικό wok

28cm

Τιμή τεμαχίου
με κουπόνια

24,99€

Τιμή τεμαχίου
χωρίς κουπόνια

64,99€

Kαπάκι με σιλικόνη

για ασφάλεια & προστασία

Aντικολλητική γκριλιέρα

28x28cm

Τιμή τεμαχίου
με κουπόνια

14,99€

Τιμή τεμαχίου
χωρίς κουπόνια

49,99€

Kαπάκι με σιλικόνη

για ασφάλεια & προστασία

Aντικολλητική κατσαρόλα

26cm

Τιμή τεμαχίου
με κουπόνια

29,99€

Τιμή τεμαχίου
χωρίς κουπόνια

74,99€

Kαπάκι με σιλικόνη

για ασφάλεια & προστασία

Aντικολλητικο ταψί

35x30cm

Τιμή τεμαχίου
με κουπόνια

9,99€

Τιμή τεμαχίου
χωρίς κουπόνια

24,99€

Kαπάκι με σιλικόνη

για ασφάλεια & προστασία

Aντικολλητικό ταψί

41x33cm

Τιμή τεμαχίου
με κουπόνια

12,99€

Τιμή τεμαχίου
χωρίς κουπόνια

32,99€

Kαπάκι με σιλικόνη

για ασφάλεια & προστασία

Βήματα Απόκτησης

Μόνο στα My market, μπορείτε να αποκτήσετε τη σειρά μαγειρικών σκευών caldera της διαχρονικής εταιρείας PaL σε προνομιακή τιμή από τις 18/10/2021 έως τις 14/01/2022. Δυνατότητα εξαργύρωσης κουπoνιών έως και τις 29/01/2022.

Κάντε τις αγορές σας στο αγαπημένο σας My market μέχρι 14/01/2022. Δυνατότητα εξαργύρωσης κουπονιών έως και 29/01/2022.

Με κάθε 10€ αγορών που πραγματοποιείτε στα My market, θα λαμβάνετε στο ταμείο και 1 κουπόνι της ενέργειας. Για 20€ δικαιούστε 2 κουπόνια κ.ο.κ.

Μόλις έχετε συγκεντρώσει 5 κουπόνια, μπορείτε να αποκτήσετε σε προνομιακή τιμή ένα από τα είδη της μοναδικής συλλογής που θα βρείτε στην ειδική προβολή του καταστήματος. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι αποδείξεις λιανικής και τα τιμολόγια.

Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Συνταγές του
Γιάννη Αποστολάκη

Πέντε μοναδικά εύκολες συνταγές του Γιάννη Αποστολάκη, που αποδεικνύουν ότι το καθημερινό μαγείρεμα στο σπίτι μπορεί να γίνει ακόμη πιο λαχταριστό και υγιεινό!

Εξοπλιστείτε σήμερα και... φύγαμε για την κουζίνα!

Ριζότο με λάχανο, απάκι και φρέσκο θυμάρι

Υλικά για 2

  • 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 150g ρύζι καρολίνα
  • 1L ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 2 κούπες λεπτοκομμένο λάχανο
  • 100g ψιλοκομμένο απάκι
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ζωικό βούτυρο
  • ½ κούπα παρμεζάνα, τριμμένη σε πούδρα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για την σος γιαουρτιού

  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι

Υπόλοιπα υλικά

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο

Εκτέλεση

Βάλτε τον ζωμό λαχανικών σε κατσαρολάκι και αφήστε να πάρει μια βράση.

Σε φαρδύ τηγάνι, βάλτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το απάκι. Προσθέστε το ρύζι, σβήστε με κρασί και προσθέστε τόσο ζωμό ώστε να καλυφθεί το ρύζι. Ανακατεύετε συνέχεια σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας ζωμό χωρίς να αφήνετε το ρύζι να στεγνώνει.

Προσθέστε το λάχανο και συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, για περίπου 20’.

Προσθέστε το φρέσκο θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και το τριμμένο τυρί, δοκιμάστε το αλάτι και σκεπάστε με καπάκι.

Αφήστε στην άκρη εκτός φωτιάς για 2’ το ριζότο και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Το ριζότο χρειάζεται νόστιμο ζωμό και συνεχόμενο ανακάτεμα για να χυλώσει σωστά. Το τυρί πρέπει να είναι τριμμένο σε πούδρα ώστε να λιώσει γρήγορα και να ομογενοποιηθεί μέσα στο φαγητό.

Φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο με πουρέ κολοκύθας και σάλτσα μουστάρδας

Υλικά για 2

Χυλός για κρέπες

  • 4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο με δέρμα (600g)
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 800g χοντροκομμένη κολοκύθα
  • 2 κ.σ. ζωικό βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με σινάπι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Απλώστε την κολοκύθα σε ταψί για τον φούρνο, ραντίστε με ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε στους 180°C μέχρι να μαλακώσει.

Βγάλτε από το φούρνο και αφαιρέστε την ψίχα της με κουτάλι. Παράλληλα βάλτε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και αφήστε σε δυνατή φωτιά για 5’ μέχρι να καβουρδιστεί.

Προσθέστε την ψίχα κολοκύθας στο κατσαρολάκι και με το ραβδο-μπλέντερ χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής πουρές. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, αλατίστε και αφήστε στην άκρη.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, απλώστε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω, αλατίστε και τοποθετήστε στην εστία σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρετε για τουλάχιστον 12’ μέχρι το δέρμα να γίνει τραγανό. Προσθέστε το δεντρολίβανο, γυρίστε τα φιλέτα από την άλλη και σοτάρετε για ακόμη 5’. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε πιάτο και αφήστε να ξεκουραστεί.

Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι με το δεντρολίβανο και τα υγρά από το κοτόπουλο, προσθέστε τη μουστάρδα και το μέλι. Αν είναι πηχτή η σάλτσα, προσθέστε νερό. Μαγειρέψτε για 10’ και σερβίρετε μαζί με τον πουρέ κολοκύθας και το τραγανό κοτόπουλο.

Tip

Τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω, ώστε να λιώσει το λίπος τους και να γίνει τραγανό το δέρμα.

Stir fry λαχανικών με κινόα και κάσιους

Υλικά για 2

  • 100g λευκή κινόα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κούπες κλωνάρια μπρόκολο
  • 2 κούπες κλωνάρια κουνουπίδι
  • 2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 πιπεριά τύπου φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
  • ½ κούπα καβουρδισμένα κάσιους
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζιντζερ
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε καλά την κινόα και βράστε την μέχρι να μαλακώσει, στραγγίξτε και αφήστε στην άκρη.

Βάλτε το λάδι στο wok σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο.

Ανακατέψτε και προσθέστε το καρότο, το μπρόκολο, την πιπεριά και το κουνουπίδι.

Σοτάρετε ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα, χωρίς να σπάτε τα λαχανικά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να μαγειρεύονται με αυτά.

Προσθέστε τα κολοκυθάκια, το φρέσκο κρεμμύδι, τα κάσιους, το ξύσμα λαιμ, αλάτι και την κινόα.

Ανακατέψτε απαλά για μια ακόμη φορά και σερβίρετε.

Tip

Ξεκινάμε να βάζουμε πρώτα τα λαχανικά που χρειάζονται τον περισσότερο χρόνο ψησίματος και συνεχίζουμε με εκείνα που χρειάζονται λιγότερο.

Χορτόπιτα με φύλλο ολικής άλεσης και ανθότυρο

Υλικά για 6

Για το φύλλο

  • 500g αλεύρι ολικής
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξίδι

Για τη γέμιση

  • 250g σπανάκι
  • 250g παραπούλια ή σέσκουλα
  • 1 μάτσο καυκαλήθρες
  • 1 μάτσο μυρώνια
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 150g ανθότυρο ή μυζήθρα νωπή
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάλτε τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και πλάστε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάστε με πανί και αφήστε στην άκρη για 1 ώρα, ώστε να απορροφηθεί το νερό από το αλεύρι και να μην υπάρχει επαναφορά όταν το ανοίγετε.

Πλύνετε καλά τα χόρτα και τα μυρωδικά με άφθονο κρύο νερό. Τοποθετήστε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέστε το σπανάκι και τα παραπούλια χοντροκομμένα και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρετε από την εστία και προσθέστε ψιλοκομμένα τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες.

Ανακατέψτε καλά και σπάστε το τυρί μέσα στη γέμιση, αφήστε στην άκρη το μείγμα για να κρυώσει.

Μοιράστε τη ζύμη σε δύο τμήματα και με τον πλάστη ανοίξτε σε φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το ταψί σας. Απλώστε απευθείας το κάτω φύλλο στο σκεύος, αδειάστε τη γέμιση και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο.

Κολλήστε τα δύο φύλλα μεταξύ τους, χαράξτε το πάνω φύλλο και λαδώστε με πινελάκι.

Ψήστε σε φούρνο με αντιστάσεις σε χαμηλό ύψος στους 170°C για τουλάχιστον 50’ ή μέχρι το φύλλο να γίνει τραγανό.

Tip

Ψήνουμε την πίτα σε πρόγραμμα αντιστάσεων και την τοποθετούμε σε χαμηλή ράγα για να γίνει τραγανή στη βάση της. Χαράζουμε μόνο τα πάνω φύλα ώστε να εκτονωθεί ο βρασμός της γέμισης και να μην “σκάσει” το πάνω μέρος της πίτας.

Φιλέτο από ψάρι ημέρας με ψητή τομάτα και κολοκυθάκια

Υλικά για 2

  • 4 φιλέτα ψαριού (400g)
  • 2 τομάτες
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα

Εκτέλεση

Κόψτε κυδωνάτα σε 6 κομμάτια τις τομάτες με το κρεμμύδι, και τα κολοκύθια σε φέτες κατά μήκος με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Απλώστε όλα τα λαχανικά και το σκόρδο σε ταψί για το φούρνο. Αλατίστε, προσθέστε θυμάρι, ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε για 30’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για μερικά λεπτά. Αφαιρέστε τη φλούδα από τις τομάτες, κόψτε τα κολοκυθάκια σε διαγώνια μπαστούνια και ξεχωρίστε τις στρώσεις του κρεμμυδιού.

Μεταφέρετε τα λαχανικά σε μπολ μαζί με 5 κ.σ. από τα υγρά του ταψιού, 3 κ.σ. φρέσκο ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Τοποθετήστε το σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά, αλατίστε το ψάρι και λαδώστε το με πινελάκι και ψήστε το. Γυρίστε το προσεκτικά με σπάτουλα, μόνο μια φορά.

Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο τοποθετώντας πρώτα τη σαλάτα από ψητά λαχανικά και από πάνω από δύο φιλέτα ψαριού.

Tip

Βλέπουμε το ψήσιμο του φιλέτου ψαριού παρατηρώντας την σάρκα του, που γίνεται λευκή. Ψήνουμε την μια πλευρά μέχρι η σάρκα να γίνει λευκή και μετά το γυρνάμε από την άλλη.