Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Λιγκουίνι με κοτόπουλο piccata και αγκινάρες

Αγκινάρα Love

Η αγκινάρα είναι ένα λαχανικό με αναγνωρισμένη την αξία του από την αρχαιότητα αφού φημιζόταν για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Παρότι είναι φτωχή σε θερμίδες, τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει είναι πολλά και πολύτιμα! Δες πώς μπορείς να την μαγειρέψεις στη συνταγή που ακολουθεί!

Υλικά

4 αγκινάρες καθαρισμένες, κομμένες στα 4
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση και κατόπιν στα τρία κατά μήκος  
λιγκουίνι ολικής άλεσης
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλ. τσ. Αλεύρι
2 σκ. σκόρδο 
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 φλ. τσαγιού ζωμός κότας
2 κ.σ. κάππαρη από άλμη
½  λεμόνι, το χυμό
1/2 φλ. τσαγιού εξ. π. ελαιόλαδο, 
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και τις στραγγίζουμε. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε το κοτόπουλο. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μερικές κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2'-3' από κάθε πλευρά. Το κρατάμε σε πιάτο. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο (κομμένο στα δυο) και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την κάπαρη και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό κότας, το λεμόνι, τις αγκινάρες και το κοτόπουλο. Σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20'. Τέλος, προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και πιπέρι. Βράζουμε τα λινγκουίνι και τα ανακατεύουμε με λίγη από τη σάλτσα. Τα σερβίρουμε με το μείγμα κοτόπουλου-αγκινάρας από πάνω.