Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Μύθοι και αλήθειες για τα γαλακτοκομικά!

 Το γάλα αποτελεί την πρώτη και πιο σημαντική τροφή στη ζωή ενός ανθρώπου. Από τη βρεφική ζωή, συνοδεύει όλα τα στάδια ανάπτυξης. Τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της αυξημένης ζήτησης, η κατανάλωση γάλακτος έχει αυξηθεί σημαντικά. Διαβάστε μύθους και αλήθειες σχετικά με τα γαλακτοκομικά στο άρθρο που ακολουθεί.

Διάβασε περισσότερα
Γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά: ποια η θέση τους στη διατροφή μας και γιατί να τα προτιμήσουμε;

Ας ξεκινήσουμε με το καλό νέο: Τόσο τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα όσο και αυτά με μειωμένα λιπαρά, μπορούν ν’ αποτελέσουν κομμάτι μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής –και πολύ σημαντικό μάλιστα, αφού μας προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Διάβασε περισσότερα
Γαλακτοκομικά προϊόντα: χρήσιμα tips για να τα εντάξετε στη διατροφή σας!

Πόσο εύκολο είναι να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή όταν η καθημερινότητά σας είναι χαοτική;
Οι χρήσιμες και εύκολες συμβουλές που ακολουθούν θα σας δώσουν την απάντηση. Διαβάστε λοιπόν τα 10 tips του άρθρου για να εντάξετε τα γαλακτοκομικά στη διατροφή σας!

Διάβασε περισσότερα
Γαλακτοκομικά προϊόντα: μια πλήρης τροφή, πολύτιμη για τον οργανισμό!
Όταν πίνουμε ένα ποτήρι γάλα ή τρώμε ένα γιαούρτι, αισθανόμαστε γεμάτοι σαν να έχουμε φάει ολόκληρο γεύμα. Καθόλου τυχαία, αφού τα γαλακτοκομικά προϊόντα θεωρούνται από τις πιο πλήρεις φυσικές τροφές που έχουμε στη διάθεσή μας. Γι' αυτό μια τέτοια τροφή, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής. Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη!
Διάβασε περισσότερα
Γαλακτοκομικά προϊόντα και παιδιά

Ποιες είναι οι συστάσεις για την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων από παιδιά; Το πλήρες γάλα έχει το μονοπώλιο στα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Είναι αυτό που συστήνεται να καταναλώνουν τα παιδιά ηλικίας έως 2 ετών, καθώς τα λιπαρά του γάλακτος είναι απαραίτητα για τη σωστή εγκεφαλική ανάπτυξη και λειτουργία.

Διάβασε περισσότερα
Κατσικίσιο γάλα & γιαούρτι

Τα τελευταία χρόνια έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων και όχι άδικα, αφού όπως φαίνεται το κατσικίσιο γάλα και τα παράγωγά του μας δίνουν ένα καλό λόγο να κάνουμε στροφή στην παράδοση! Και πιο συγκεκριμένα…

Διάβασε περισσότερα