Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Μία μπανιέρα είναι μόνο μία άψυχη πορσελάνη μέχρι να γεμίσει αφρό και να ανέβει στα stories. Μετά γίνεται θεατρικό σκηνικό για εικόνες ευζωΐας που ταξιδεύουν τον κόσμο. Η Μαράια Κάρεϊ κάνει μπάνιο σε κρύο γάλα. Η Γκουίνεθ Πάλτροου χαλαρώνει σε μπανιέρα με άλατα μαγνησίου. Το μοντέλο Σάμερ Μίλερ αδειάζει πάνω του ένα μπουκάλι οξυζενέ πριν το μπάνιο. Και αν μέχρι τώρα οι κατόψεις των πιάτων ήταν οι πιο λαχταριστές λήψεις στο feed, πλέον η πολύχρωμη σύνθεση μιας γεμάτης μπανιέρας τις εκτοπίζει.

Η εναλλακτική θεραπεύτρια από το Σόχο Ντέμπορα Χάανεκαμπ είναι bathfluencer. Οι θεραπείες που συστήνει στους πελάτες της πάντα καταλήγουν σε μία συνταγή για να γεμίσουν την μπανιέρα. Όπως το "ροζ μπάνιο" που περιέχει αλάτι Ιμαλαΐων, ροδοπέταλα, δενδρολίβανο και σκόνη από ροζ κρυστάλλους κουάρτζ. Το αγαπημένο της μπάνιο το φτιάχνει προσθέτοντας σκόνη φρούτων ακάι και γάλα καρύδας σε έναν συνδυασμό που κάνει το δέρμα απαλό σαν βελούδο.

"Ποτέ δεν νιώθω τόσο πολύ ο εαυτός μου όσο όταν βρίσκομαι μέσα σε μία ζεστή μπανιέρα" έγραφε η Σύλβια Πλαθ. Η μπανιέρα σήμερα μπορεί να είναι μία ευκαιρία για αυτοσυγκέντρωση, μία επιλογή για να καθαρίσει και το μυαλό μαζί με το σώμα, μπορεί όμως να λειτουργήσει και ως μία δημόσια στιγμή. Όχι μόνο να ανέβει η φωτογραφία στις πλατφόρμες αλλά επιπλέον να γίνει ο αγαπημένος μας χώρος για να δουλεύουμε στο λαπτοπ, να διαβάζουμε kindle, να χαζεύουμε στο ίντερνετ ή να βλέπουμε σειρές. Αρκεί κανείς να έχει πολύ απλά αξεσουάρ όπως αδιάβροχη θήκη για το κινητό και βάση για το κομπιούτερ.

Οι γκουρού των μπάνιων, αυτοί που έχουν μία συνταγή με άλατα για κάθε ανάγκη, υποστηρίζουν ότι η μπανιέρα είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος χαλάρωσης επειδή "όλοι έχουν μία". Ενώ οι περισσότερες τάσεις της ευεξίας γύρω μας είναι απλησίαστες, το μπάνιο αποτελεί μία απλή προσιτή διαδικασία με βαθιά επίδραση στη διάθεσή μας. Είτε βυθιστούμε σε σκέτο νερό είτε κάνουμε το μίγμα υπερπαραγωγή, αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε εμείς το πρόσωπο που ξάπλωσε στην μπανιέρα για να βρει χρόνο για τον εαυτό του.

Σπέσιαλ εφέ

ΦΩΣ 
Για να τελειοποιήσει κανείς την εμπειρία της βύθισης στην μπανιέρα πρέπει να χαμηλώσει ή να σβήσει τελείως το φως. Καθώς το έντονο φως εμποδίζει τη διαδικασία της χαλάρωσης, μια καλή ιδέα θα ήταν να ανάψουμε αρωματικά κεριά με αιθέρια έλαια όπως λεβάντα. 

ΗΧΟΣ
Ιδανικά χρειάζεται ησυχία, αν όμως υπάρχουν και άλλοι στο σπίτι ή αν μένουμε σε θορυβώδη γειτονιά, η σωστή μουσική θα βοηθήσει στη χαλάρωση. Η πιο απλή λύση είναι να εγγράψουμε spa music στο spotify ή το youtube.

ΑΡΩΜΑΤΑ
Για να εξουδετερώσουμε τυχόν μυρωδιές του μπάνιου αφήνουμε ένα μπολ με ξίδι που τις απορροφά. Μπορούμε επίσης να κρεμάσουμε ένα κλωνάρι ευκάλυπτο στο ντους έτσι ώστε να βρέχεται με ζεστό νερό και να αναδύει το θεραπευτικό άρωμά του. Ή να γεμίσουμε ένα μπολάκι με παγάκια από φέτες λεμονιού.