Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Zήστε καλά υιοθετώντας μικρές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε, το πολυτιμότερο αγαθό όλων, την υγεία μας!

  • Βάλτε χρώμα στη διατροφή σας! Καταναλώστε ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Στοχεύστε σε τουλάχιστον 5 μερίδες κάθε μέρα.

Στοχεύστε σε τουλάχιστον 5 μερίδες κάθε μέρα. Προτιμήστε εποχιακά είδη και ελληνικά superfoods. Για παράδειγμα, δοκιμάστε ένα γλυκό πρωινό συνδυάζοντας φράουλες με γιαούρτι & λίγα δημητριακά. Εντάξτε τη σαλάτα στα γεύματα σας και για σνακ προτιμήστε εποχιακά φρούτα με ξηρούς καρπούς.

  • Προτιμήστε γεύματα, snacks και ροφήματα με λιγότερο αλάτι ή/και ζάχαρη.

  • Αντικαταστήστε τα «κακά» λιπαρά της διατροφής με «καλά» λιπαρά, που είναι φιλικά για την καρδιά και ενισχύουν τον εγκέφαλο!

Για παράδειγμα προτιμήστε άπαχα κρεατικά, ή αφαιρέστε το ορατό λίπος από το κρέας πριν το μαγειρέψετε, μαγειρέψτε ψητές πατάτες αντί για τηγανιτές και επιλέξτε περισσότερα άπαχα γαλακτοκομικά.

  • Φροντίστε να ενυδατώνεστε καλύπτοντας καθημερινά τις ανάγκες σας σε υγρά. 

Κατά μέσο όρο, οι ανάγκες μας υπολογίζονται στα 2 με 3 λίτρα την ημέρα. Πέρα από το νερό που είναι η προφανής λύση, ροφήματα όπως φρέσκοι χυμοί, καφές ή τσάι χωρίς ζάχαρη εξασφαλίσουν μέρος των υγρών που χρειαζόμαστε. Τρόφιμα πλούσια σε νερό όπως, λαχανικά, φρούτα ή γιαούρτι, συμβάλλουν επίσης στην ενυδάτωσή μας.

  • Ψωνίστε έξυπνα και θρεπτικά, διαβάζοντας προσεκτικά τις εκτικέτες τροφίμων.

  • Περιορίστε τις καθιστικές δραστηριότητες όπως τον χρόνο μπροστά σε οθόνη 

Εάν η εργασία σας δεν το επιτρέπει προσπαθήστε να κάνετε μικρά διαλλείματα ανά 30’ κάνοντας διατάσεις στο γραφείο.

  • Εντάξτε 30 λεπτά σωματικής δραστηριότητας μέτριας έντασης τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Είναι μια καλή αρχή!

Για παράδειγμα το γρήγορο περπάτημα είναι μια πολύ καλή αρχή!

  • Γεμίστε τις μπαταρίες σας εξασφαλίζοντας επαρκή και ποιοτικό ύπνο!

Το 8ωρο είναι ο ιδανικός χρόνος κατά μέσο όρο, ώστε να αποφορτιστεί ο εγκέφαλος και να ξεκουραστεί το σώμα ανακτώντας τις δυνάμεις του.

Βελτιώστε την καθημερινότητά σας και ζήστε καλύτερα, με ενέργεια και ευεξία!